Glasvezel vergelijken

Steeds meer mensen kiezen voor glasvezel vergelijken, u ook? Zit u momenteel al op glasvezel aangesloten, of maakt u nog gebruik van het ouderwetse kopernetwerk? Jarenlang was ADSL de standaard op het gebied van internetaansluitingen. Tegenwoordig zijn de rollen omgedraaid, ADSL neemt flink af in populariteit en glasvezel wordt steeds populairder. Steeds meer steden en dorpen worden aangesloten op het supersnelle glasvezelnetwerk. Een netwerk dat verschillende voordelen kent ten opzichte van het ouderwetse ADSL.

Stukken sneller

Glasvezel vergelijken is raadzaam, want met een overstap naar het glasvezelnetwerk bent u verzekerd van supersnel internet. Snelheden lopen al snel op tot boven de 100 Mbit, iets dat met ADSL absoluut onhaalbaar is. ADSL kan maximaal 20 Mbit aan. Wordt de lijn gebundeld (VDSL) dan is 80 Mbit haalbaar. Daarnaast profiteert u bij glasvezel niet alleen van een hoge downloadsnelheid, maar ook van een hoge uploadsnelheid. Als u een 100 Mbit abonnement heeft download u niet alleen met 100 Mbit, maar u upload ook met deze snelheid.

Klaar voor de toekomst

Met een keuze voor glasvezel bent u klaar voor de toekomst. Foto’s, video’s en andere bestanden worden steeds groter. Blijft u internetten met een ADSL verbinding, dan zult u vroeg of laat tegen een probleem aanlopen. Het gaat te lang duren om websites te laden of bestanden te downloaden. Steeds meer bedrijven zetten technische hoogstandjes in die een snelle internetverbinding vereisen. Denkt u maar eens aan een online video consult met de huisarts bijvoorbeeld. Met een ADSL verbinding is zo’n consult meestal niet te doen, u heeft er echt een snelle lijn voor nodig.

Weinig storingen

Op het ADSL netwerk treden er regelmatig storingen op. Glasvezel is veel minder gevoelig als het gaat om storingen. U kunt dan ook profiteren van een stabiele verbinding als u glasvezel vergelijken gaat en kiest voor een internetverbinding via glasvezel. Treed er toch een storing op, wat natuurlijk altijd kan gebeuren, dan kunt u uw internet provider contacteren. De provider zal haar uiterste best doen om de storing zo snel mogelijk op te lossen.

Click Me